Social 27 Iunie 2008 05:06
Profesoara de franceza Daciana Ana, din Zalau, care apare in scene fierbinti postate pe internet a fost suspendata din comisia de examen de la Bacalaureat.

Profesoara, care este si director de scoala, sustine ca filmele si fotografiile au fost facute de ea si sotul ei, in propria casa, dar nu stie cum au putut ajunge pe internet. Materialele video apar pe zeci de site-uri pentru adulti, sub username-ul “nympho_florina”, inca de la sfarsitul anului 2006.

Inspectorul scolar general din cadrul ISJ Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca situatia este "regretabila", ca nu se stie cine a postat filmuletele pe Internet si ca Ministerul Educatiei si Cercetarii a fost anuntat despre cele intamplate. "Am fost anuntat de directorea respectiva ca i-au aparut filmele pe Internet, dar ca nu stie cum au ajuns imaginile acolo. Sunt bulversat de ce s-a intamplat, pentru ca este vorba de o familie de tineri, in care ea este un cadru didactic cu rezultate foarte bune in invatamant. Am anuntat Ministerul Educatiei si, pana la lamurirea cazului, directoarea scolii a fost suspendata din comisia de bacalaureat din care facea parte", a precizat inspectorul scolar, citat de Romania Libera.

Profesoara sustine ca filmarea a fost facuta in intimitatea locuintei personale si ca nu isi explica modul in care ea a ajuns pe internet, scrie Gandul.

Surse judiciare au declarat ca materialele video erau adunate intr-un folder pe laptopul celor doi protagonisti, pe care era instalat programul de retea DC++. Folderu, insa, era shareuit. Pe de alta parte, calculatorul portabil a fost dus, la un moment dat, la un service IT si, de aici, se pare, ar fi ajuns pe internet imaginile fierbinti.

Acest caz a socat intreaga opinie publica si invatamantul romanesc, subiectul a fost intens dezbatutfara a se ajunge insa, la o concluzie pertinenta. Cert este ca intr-o singura zi cariera pedagogica a profesoarei Daciana Ana a fost distrusa. Si sotul acesteia, Dan Ana,prezinta un cv care ar putea fi afectat de acest incident. In varsta de aproximativ 37 de ani, barbatul a absolvit trei facultati, de Drept, de Stiinte Economice si Politehnica, toate urmate in Cluj-Napoca. A fost angajat, inainte de anul 2000, la Silcotub Zalau, dupa care a fost detasat la Bucuresti, unde l-a cunoscut pe Virgil Magureanu, pe atunci presedinte al Partidului National Roman. A devenit asistent la cabinetul liderului PNR si a ajuns presedinte al organizatiei de tineret din Salaj, dupa care vicepresedinte al PUR Salaj, relateaza Gardianul.

Acesta nu este singurul caz in care profesorii apar in ipostaze indecente. O profesoara a fost filmata in timp ce dansa lasciv si se dezbraca in sala de lectura a Bibliotecii Universitatii Transilvania din Brasov. Un alt incident s-a intamplat la o scoala din localitatea Boboc, judetul Buzau. Profesoara de matematica nu a mai fost lasata sa intre la ore de catre parintii elevilor, care o acuzau ca se comporta indecent la clasa. Elevii au filmat-o pe profesoara, cu telefonul mobil, in timp ce dansa la catedra.

Potrivit Ziua, Daciana Ana depus joi o cerere de concediu, pentru o luna. Reprezentantii Inspectorului Scolar al judetului Salaj au declarat ca cererea va fi aprobata, "pentru ca este dreptul la concediu si nu o putem forta sa ramana in oras".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.