Social 27 Iunie 2008 03:04
Senatul a adoptat un proiect de lege prin care persoanele fizice si asociatiile de proprietari cu datorii la intretinere vor beneficia de anularea penalitatilor si a majorarilor pentru intarzieri, cu conditia sa achite restantele in decurs de trei ani. Propunerea legislativa are ca scop diminuarea „arieratelor asociatiilor de proprietari”. Sumele esalonate vor putea fi platite in rate egale. Consumatorii ar urma sa achite acesti bani impreuna cu factura curenta, in cel mult 30 de zile de la data facturarii. Proiectul urmeaza sa fie discutat in Camera, care are calitatea de for decizional
Comunitatea locala preia datoriile „deloc-platnicilor”
In cazul in care persoanele fizice si asociatiile de proprietari nu platesc restantele la intretinere nici dupa acesti trei ani, rau-platnicii urmeaza sa fie deconectati de la servicii. Realimentarea cu apa calda sau caldura va fi reluata doar in momentul in care plata va fi efectuata integral. In acelasi timp, administratia si comunitatea locala sunt obligate sa preia datoriile. Autoritatile publice trebuie sa aprobe „un numar de consumatori” care sa beneficieze de „consumul minim de energie termica, apa calda menajera, apa si canalizare”. Motivul ar fi ca astfel sunt evitate problemele de ordin tehnologic si social, dar si pentru a asigura sanatatea publica.im de energie termica, apa calda menajera, apa si canalizare”. Motivul ar fi ca astfel sunt evitate problemele de ordin tehnologic si social, dar si pentru a asigura sanatatea publica.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.