Social 27 Iunie 2008 02:53
Unu din patru consumatori de droguri din Romania este infectat cu virusul hepatitei C

Agentia Nationala Antidrog (ANA) a prezentat joi un studiu care arata ca Romania se numara printre tarile Europei cu o rata crescuta a infectarii cu virusul hepatitei C in randul consumatorilor de droguri injectabile, procentul de infectare fiind de 71,2 la suta. Este scazuta insa rata infectiei cu HIV - prevalenta infectiei fiind de 1,5 la suta.

Studiul a fost realizat in perioada mai-octombrie 2007. La intrebari au raspuns pacienti care s-au prezentat pentru asistenta in centrele selectionate. Au fost analizate 327 de cazuri cu 273 de barbati (83,5%) si 53 de femei (16,5%).

Transmiterea virusului hepatitei C a crescut si din cauza faptului ca, potrivit studiului, 88,7 la suta dintre consumatorii de droguri pe cale injectabila au folosit in comun atat seringa, cat si acul.

Virusul s-a mai transmis si dupa ce consumatorii au utilizat in comun recipientul pentru clatirea seringilor, au folosit aceleasi filtre sau vata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.