Social 27 Iunie 2008 14:11
Pachetele de tigari cu pictograme de avertisment, inscriptionate pe 40 la suta din suprafata a pachetului, vor intra pe piata la 1 iulie, Romania fiind a doua tara din Europa, dupa Belgia, care introduce o astfel de reglementare, a anuntat, azi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, informeaza NewsIn.

"Este un pas important in lupta impotriva fumatului. Aceste pictograme si campaniile anti-fumat se adreseaza in special copiilor, tinerilor si persoanelor care nu s-au apucat inca de acest viciu", a declarat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Pictogramele vor consta atat in imagini cu caracter simbolic, cum ar fi o femeie care are aplicata o masca de fata, in spatele careia se vede un craniu stilizat, cat si in fotografii aproape socante, cu danturi stricate din pricina fumatului si tumori aparute in zona gatului sau a plamanilor.

Producatorii din tutun au la dispozitie 12 luni pentru a lichida stocurile de produse din tutun care nu sunt inscriptionate cu pictograme. Astfel, de la 1 iulie 2009, comercializarea pachetelor de tigari fara imagini va fi interzisa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.