Social 26 Iunie 2008 01:21
Desi au pierdut sute de procese, casele de pensii nu vor sa tina cont de Statutul Personalului Didactic
Profesorii s-au saturat sa mearga la tribunal dupa fiecare inmormantare. O lege, cea a Statutului Personalului Didactic, stipuleaza ca in cazul decesului unui membru al familiei (ruda de gradul I), profesorii au dreptul la 5 salarii de baza. Functionarii caselor de pensii, cei care ar trebui sa dea banii, au alta socoteala: dupa Legea 19/2001, ajutorul de inmormantare n-are nici o legatura cu salariul si este acelasi pentru toata lumea, indiferent de profesie. Adica: 1.550 - daca moare asiguratul si 775 de lei - daca asiguratului ii moare o ruda de gradul I, aflata in intretinerea sa.

„Stie toata lumea cata cheltuiala si alergatura presupune un proces”
Teoretic, Statutul Personalului Didactic, fiind o lege speciala, are intaietate fata de Legea 19/2001, care se aplica tuturor salariatilor. Functionarii caselor de pensii n-au insa chef de asemenea subtilitati. Pentru ei, problema are o solutie mult mai simpla: „legea profesorilor” se aplica la Ministerul Educatiei, Legea pensiilor - la casele de pensii. Daca altii au alte pareri, n-au decat sa mearga la tribunal. Lucru pe care l-au si facut pana acum profesorii. Au castigat fiecare proces in parte si, dupa ce au ajuns la cateva sute de solutii identice, ca trase la indigo, au considerat ca ar fi firesc ca functionarii de la casele de pensii sa nu-i mai poarte prin Justitie.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.