Social 26 Iunie 2008 12:59
Legea transplantului va fi imbunatatita datorita unui proiect prin care se vor putea preleva organe de la orice pacient in moarte cerebrala, daca acesta nu a mentionat, in timpul vietii, ca se opune acestui lucru, a declarat azi prof. dr. Irinel Popescu, presedintele asociatiei Romtransplant, citat de NewsIn.
"In acest moment, proiectul de lege se afla in parlament, a trecut de Senat si sa speram ca, in final, va fi aprobat si adoptat", a precizat Irinel Popescu, cu prilejul Congresului Romtransplant, organizat, miercuri, in Capitala.

Potrivit Legii transplantului aflata in vigoare, nu se pot preleva organe de la un pacient aflat in moarte cerebrala fara acordul familiei. "Prin noua lege, nu se vor putea preleva organe daca exista un dezacord in acest sens, scris de pacientul aflat in moarte cerebrala, in timpul vietii. In rest, despre actuala lege putem spune ca este cea mai moderna, completa si sigura in privinta definitiei pe care o da mortii cerebrale, in sensul ca nu exista riscul de a lua organe de la un pacient care are sanse sa revina la viata", a explicat presedintele asociatiei Romtransplant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.