Social 26 Iunie 2008 11:30
Rasturnare de situatie in cazul fetitei de 11 ani din Neamt, insarcinata in urma unui viol. Parintii micutei sa pregatesc sa plece in Anglia pentru ca fata lor sa poata face acolo intreruperea de sarcina.

Si asta dupa ce reprezentantii ministerelor Sanatatii si Muncii au decis sa se intruneasca intr-o comisie pentru a decide daca fetita va naste sau va face avort. Si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si-a desemnat un membru in comisia care analizeaza cazul fetitei.

Reactia autoritatilor din Capitala vine dupa ce medicii de la Iasi au decis ca fetita de 11 ani, din judetul Neamt, sa duca sarcina la termen.
La inceputul lunii iunie, fetita de 11 ani din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt, a fost dusa de parinti la spital dupa ce s-a plans de dureri abdominale.

Medicii au constatat ca ea este gravida in luna a patra. Fetita a marturisit ca a fost violata de unchiul sau, in varsta de 19 ani, care apoi a amenintat-o cu moartea daca povesteste cuiva ce i s-a intamplat.

Pe 10 iunie, o comisie medicala de la Spitalul Judetean Piatra Neamt a decis ca viata copilei este pusa in pericol de sarcina si a recomandat ca aceasta sa faca un avort. Fetita a fost trimisa insa la Iasi, unde specialistii au stabilit, la sfarsitul saptamanii trecute, ca ea poate duce sarcina la termen.

Medicii ieseni au invocat Codul Penal care spune ca o sarcina de peste 14 saptamani poate fi intrerupta doar daca e pusa in pericol viata mamei sau daca fatul are malformatii grave. Ceea ce nu se intampla in cazul fetitei aflate in cea de-a 21-a saptamana de sarcina.

Cazul fetitei din judetul Neamt a impresionat multa lume. O cititoare a ziarului Evenimentul Zilei s-a oferit sa o ajute sa faca avort in Marea Britanie, unde legislatia permite o astfel de interventie pana la 24 de saptamani de sarcina.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.