Social 24 Iunie 2008 16:41
Cazierul judiciar se elibereaza pe loc si la sectiile de politie din Capitala si din judetul Ilfov, incepand de lazi, 23 iunie, masura fiind deja operationala in celelalte judete ale tarii, informeaza Secretariatul General al Guvernului, potrivit NewsIn.

Cazierul se elibereaza dupa achitarea unei taxe de urgenta in valoare de cinci lei si a contravalorii timbrului judiciar (un leu). Beneficiarii sunt persoane care nu au antecedente penale si care sunt nascute pe raza municipiului Bucuresti sau a judetului Ilfov.

Masura eliberarii pe loc a cazierelor judiciare in Bucuresti si in judetul Ilfov trebuia pusa in practica la inceputul acestui an, insa a fost intarziata din cauza volumului mare de date care trebuia inregistrate in scopul informatizarii sistemului. In celelalte judete ale tarii, masura privind eliberarea cazierului judiciar pe loc este deja operationala.

Guvernul a adoptat, anul trecut, un act normativ privind imbunatatirea serviciilor publice, prin care s-au stabilit noi termene pentru eliberarea documentelor. Astfel, pasapoartele in regim de urgenta se elibereaza in termen de doua ore, iar in regim normal - in cel mult sapte zile. Eliberarea cazierelor fiscale si judiciare, dar si a certificatelor constatatoare pentru societati comerciale se face pe loc, iar eliberarea permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare - in doua ore (in Bucuresti in 24 de ore).

In plus, ghiseele la care un cetatean trebuie sa ajunga pentru a intra in posesia unui document au fost grupate intr-o singura locatie, numarul de ghisee a crescut si a fost extins programul de lucru cu publicul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.