In "orasul animalelor" poti sa studiezi despre viata patrupedelor, sa le daruiesti, sa le infiezi sau sa le logodesti
22 Iun 2008 In "orasul animalelor" poti sa studiezi despre viata patrupedelor, sa le daruiesti, sa le infiezi sau sa le logodesti

In cadrul evenimentului „Orasul animalelor“, dedicat in totalitate animalelor si iubitorilor lor, lansat de Asociatia GIA (Group Initiative for Animals), toti iubitorii de patrupede au venit in parcul Izvor din Bucuresti sa adopte sau sa dea spre adoptie un animal, sa se laude cu propriul patruped sau pur si simplu sa le admire pe ale altora. Au fost prezenti peste 1.000 de oameni, dintre care 150 au venit in vizita cu propriile animalute.

Organizatorii au pregatit spatii speciale pentru animale si au invitat toti proprietarii de animale de companie sa vina sa ia acasa cainii si pisicile fara stapan sau sa le doneze altora, daca nu au posibilitatea sa le creasca.

Pentru ca procedeul in sine sa aiba si un control, intocmai ca la procesul de adoptie a copiilor, organizatiile de protectie a animalelor au gandit si o metoda de monitorizare a noilor „parinti“.

„Vom face un fel de fisa cu toate datele persoanei care adopta un animal si vom mentine contactul aproximativ sase luni, sa vedem ce se intampla cu animalul, daca ii place, daca s-a adaptat, ca sa nu ajunga pe strazi“, ne-a explicat Carmen Simion, vicepresedinte in cadrul GIA.

Evenimentul a inceput sambata la ora 10.00 si a tinut toata ziua. Pentru o zi, animalele au fost centrul de interes al tuturor celor care treceau prin parc si au avut parte de rasfat. Patrupedele oferite spre adoptie erau aduse in genti de catre proprietari, predate celor de la GIA si puse apoi in niste custi speciale din metal, unde incapeau cate 6-7 frati, sau in tarcuri.