Social 23 Iunie 2008 04:31
ANPDC va ataca in instanta decizia medicilor ieseni care au hotarat ca fetita de 11 ani, violata de unchiul ei, sa pastreze sarcina. Acest lucru se va intampla doar dupa consultarea expertilor de la nivelul Ministerului Sanatatii si al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului

„Nu excludem sa dam in judecata comisia de medici care a hotarat pastrarea sarcinii. Intentionam sa contactam Ministerul Sanatatii pentru ca o comisie de experti sa discute cazul din punct de vedere medical si al drepturilor copilului. Argumentul nostru este ca interesul superior al copilului trebuie sa prevaleze.

Ea trebuie sa se bucure de copilarie si sa-si vindece trauma, prin consiliere”, ne-a declarat Mariela Neagu, secretar de stat la ANPDC. Aceasta a adaugat ca reactia institutiei vine de-abia in acest moment deoarece decizia medicilor ieseni este recenta. In cazul fetei de 11 ani violata de unchiul sau, medicii din Piatra Neamt recomandau pe 10 iunie, intreruperea sarcinii. Ulterior, aceasta a fost transferata la Maternitatea „Cuza Voda”, din Iasi, unde comisia de medici a decis ca fetita sa pastreze sarcina. Motivul a fost acela ca in Codul Penal se prevede ca intreruperea de sarcina la 20 de saptamani se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Legislatia privind avortul in statele din UE
In aceasta problema nu exista „norme europene”, exista interzicerea totala (in Malta) sau aproape totala (in Irlanda, unde avortul este permis exclusiv pentru a salva sanatatea femeii), apoi regimuri mai liberale, unde avortul se poate face „la cerere”, precum in Austria, Franta, Olanda, Estonia, Cehia, Slovacia, Grecia, Germania, Bulgaria.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.