Reimportarea clandestina a acestor medicamente din tarile africane si est-europene, la fel de rentabila ca si traficul de droguri O investigatie a reporterilor BBC a dat la iveala un scandal de proportii, in care sunt implicate companii farmaceutice care reimporta ilegal medicamente anti-SIDA, destinate tarilor sarace, in speta celor din Africa si Europa rasariteana. Aceste tari au nevoie vitala de asemenea medicamente, care pot prelungi cu ani de zile viata bolnavilor infectati cu HIV. Datorita resurselor lor financiare limitate, ele beneficiaza de un tratament preferential.

Medicamentele respective, extrem de scumpe, le sunt livrate fie gratuit, fie la preturi mult reduse, in comparatie cu cele la care sunt vandute pe pietele occidentale. Plecand de la aceasta realitate, o serie de companii britanice care se ocupa cu importul de medicamente sunt direct implicate intr-un trafic deosebit de profitabil. Ele reimporta clandestin medicamentele anti-SIDA si le desfac pe pietele occidentale la preturile curente. Potrivit expertilor, rentabilitatea acestui trafic este la fel de mare ca si cea a traficului cu cocaina. Printre companiile implicate se numara si una care ar fi deturnat medicamentele destinate Ucrainei, tara est-europeana cu rata cea mai inalta a imbolnavirilor de SIDA.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.