Social 21 Iunie 2008 15:49
Tinerii bucuresteni care isi doresc sa urmeze o cariera in teatru sau pur si simplu sa-si dezvolte abilitatile de comunicare au ocazia sa faca acest lucru in timpul celor cinci zile de trainiguri organizate de catre Asociatia T.E.T.A., cu sprijinul fundatiei „Oameni pentru comunitate”, apartinand companiei Coca-Cola HBC Romania.
Asociatia T.E.T.A, cu sprijul Fundatiei „Oameni pentru comunitate” a companiei Coca-Cola HBC Romania, va organiza intre 25 si 29 iunie, in Colegiul National “Cantemir Voda”, o serie de ateliere de teatru tanar. Evenimentul va avea loc cu doar cateva saptamani inaintea celui mai important proiect T.E.T.A., festivalul de teatru tanar Ideo Ideis.

Scopul acestor sesiuni de teatru tanar este acela de a-i introduce pe tinerii participanti nu doar in lumea teatrului, ci si de a le oferi posibilitatea de a-si imbunatati abilitatile de comunicare, de a capata mai multa incredere in ei.

Sesiunile se vor desfasura pe principiul unor ateliere de lucru. Astfel, tinerii participanti inscrisi in acest program vor fi impartiti pe grupe de maximum 14 persoane, fiecarei grupe urmand sa-i fie alocat un trainer. Trainerii vor lucra cu grupele lor timp de 5 zile, 4 ore pe zi, cu pauza, dupa urmatorul program: ziua 1- cunoastere, incredere, team-building, comunicare , jocuri; ziua 2- respiratie, atentie, jocuri; ziua 3- mobilitate, exercitii fizice, dezinvoltura in expresie (atat corporala cat si verbala), jocuri; ziua 4- creativitate, improvizatie, jocuri; ziua 5- sinteza primelor 4 zile, improvizatie pe teme date, jocuri si concluzii.
Printre traineri se regasesc actori precum Sabina Branduse, cunoscuta publicului datorita aparitiilor din filmul de lung-metraj “California Dreamin' “ si din serialele “Baieti buni”, “Iubire ca- n filme” si “Razboiul sexelor” , Vlad Logigan, actor la Teatrul de Comedie, Gabriel Calinescu, de la Teatrul de Comedie, dar si studenti si absolventi ai UNATC.

„Teatru poate e mult spus, pentru ca exercitiile facute pe parcursul workshopului propun plecarea mai intai de la exercitii fizice, insa ele vor fi integrate in joculete, tocmai pentru a nu deveni plictisitoare. Pe parcursul acestora se va incerca apelarea la cat mai multe simturi ale personalitatii fiecarui participant, de la atentie pana la rapiditate. Urmatoarea etapa, tot prin joc, va incerca definirea aproximativa a sensibilitatii, a umanului, a sentimentelor adanci pe care le avem, exagerandu-le putin si incercand a le introduce intr-o normalitate de comunicare.

Repet, nu facem oameni de teatru, ci dezvoltam niste simturi de altfel ereditare care ne trebuiesc si ne ajuta.”, afirma Andrei Grosu, absolvent UNATC si trainer in program.

“Coca-Cola HBC Romania, alaturi de T.E.T.A, contribuie la buna dezvoltare a tinerilor care iubesc teatrul si care isi doresc sa isi dezvolte aceasta pasiune si sa o transforme intr-o profesie. Ne bucuram sa vedem ca proiectul creste de la an la an - ca dovada faptul ca atelierele se tin deja in cinci dintre cele mai importante orase ale tarii - si ne dorim ca aceasta colaborare sa devina una de traditie.”, spune Janina Trotea, Specialist Comunicare, Coca-Cola HBC Romania.

Doritorii se pot inscrie pana luni, 23 iunie, la adresa de e-mail ideoideis@yahoo.com.

Ideo Ideis este un eveniment care a ajuns la a treia editie si include trei mari sectiuni: competitia propriu- zisa, atelierele de teatru si spectacolele de teatru profesionist. Festivalul de teatru tanar este organizat de Asociatia culturala T.E.T.Alexandria, formata din tineri cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani.

Acest eveniment contribuie din plin la dezvoltarea sectorului cultural din marile orase ale tarii, reprezentand practic singura initiativa din care a avut o finalitate vizibila si ale carei efecte incep deja sa se faca simtite. De asemenea, prin lansarea sa a deschis drumul altor asociatii non-profit care incearca o schimbare in acest sens.

Editia anterioara a atins un numar de 45 de trupe inscrise din toate regiunile tarii (dintre care 11 selectionate) si circa 120 de participanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.