Social 21 Iunie 2008 15:12
Trei femei care fac parte din clanul "Belgienilor" din Ilfov au fost retinute de procurorii DIICOT, pentru trafic de droguri, dupa ce politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate au descoperit sase kilograme de heroina in locuintele acestora, informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), reteaua a fost anihilata, in urma a trei descinderi simultane, organizate, miercuri, la domiciliile a cinci tinere, cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani. In urma raziei, politistii au gasit sase grame de heroina pregatita pentru vanzare, 50 de grame de aur constand in bijuterii, 2.200 de lei si 700 de euro care proveneau din vanzarea drogurilor, cat si materiale folosite la ambalarea acestor substante.

"Cele cinci tinere apartineau unui clan a carui membri au fost cercetati, in cursul anului 2007, pentru trafic de droguri de mare risc. In prezent, acestia sunt condamnati definitiv la pedepse privative de libertate. Din cercetari a rezultat ca drogurile erau procurate de capul retelei, Finanta S., in cantitati de aprozimativ 5g - 10g, care apoi erau portionate si distribuite sub forma de doze, de dealerii din zona, catre consumatori", se arata in comunicatul IGPR.

Totodata, pentr trei dintre cele cinci tinere procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T.- S.T.B. a dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc, constituirea unui grup infractional organizat, detinere de droguri de mare risc pentru consum propriu si punerea la dispozitie a locuintei pentru consum de droguri.

In cursul zilei de joi, toate cele cinci tinere au fost prezentate Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.