Social 21 Iunie 2008 14:07
Festivalul International de Film Transilvania si The Light organizeaza o editie speciala a workshopului de film pentru adolescenti Let’s Go Digital, transmite corespondentul NewsIn.

Imediat dupa incheierea celei de-a sasea editii, organizate in timpul TIFF-ului clujean, Let’s Go Digital revine cu o editie speciala, in care atat numarul de participanti, cat si durata de desfasurare a workshopului de film vor fi sensibil mai mari. Noutatea absoluta o constituie, insa, aria de selectie: pentru prima oara, LGD se adreseaza exclusiv adolescentilor din Bihor, judetul care l-a dat pe castigatorul Palme D’Or 2008 pentru scurt-metraj, Marian Crisan.

Tinerii din judetul Bihor care au intre 14 si 19 ani si care doresc sa faca film sau pur si simplu vor sa stie mai multe despre munca din spatele camerelor de luat vederi sunt chemati sa se inscrie la Let’s Go Digital. Bihorenii sunt provocati sa spuna in imagini o poveste din cartierul lor. Candidatii trebuie sa trimita pe adresa adriana@tiff.ro un e-mail care sa contina un CV, o fotografie tip buletin, o scrisoare de motivatie, o poveste din cartier care poate deveni mai intai un scenariu si apoi chiar un film.

Termenul-limita pentru inscrieri este 31 iulie 2008.

Cei 40 vor fi alesi in urma unei preselectii facute de catre cinci profesionisti din audiovizualul autohton care ulterior vor sustine si programul de training al participantilor. Tinerii vor avea posibilitatea sa invete sa regizeze, sa produca, sa filmeze cu o camera digitala si sa editeze un film de mediu sau lung metraj.

Pe perioada verii, adolescentii vor parcurge toate etapele realizarii unui film, de la elaborarea scenariului la filmari si montaj. Cursantii vor fi asistati in permanenta de profesionisti si vor invata sa foloseasca echipamente de ultima ora (camere de filmat, echipament de iluminare si sunet si programe speciale pentru editare audio-video). La final, toate cele opt filme, realizate de echipe de cate cinci tineri, vor fi proiectate in fata publicului larg, in premiera, la deschiderea cinematografului The Ligth din Oradea, amplasat in Tiago Mall.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.