Social 19 Iunie 2008 03:31
Uniunea Centrelor de Mediere din Romania organizeaza un curs pentru pregatirea celor care vor sa devina mediatori, iar pentru a invata si a sustine examenul, doritorii trebuie sa plateasca in total 5.500 RON
Pentru acesti bani, participantii beneficiaza de o programa curs in conformitate cu standardul de formare a mediatorului. Scopul acestui curs este de a asigura participantilor, care trebuie sa fie cel putin absolventi de facultate, pregatirea necesara in domeniul medierii, in vederea autorizarii acestora ca mediatori profesionisti. De asemenea, prin intermediul acestei programe, participantii vor invata tehnici de comunicare, negociere si abordare a conflictelor pe calea medierii si isi vor dezvolta abilitatile pentru a descoperi interesele fiecarei parti si a obtine astfel beneficii reciproce si solutii durabile pentru toate partile implicate. Profesorii vor fi formatori cu experienta din Romania care au activat ca mediatori in cadrul Centrului Pilot de Mediere Craiova, infiintat in anul 2003 prin ordin al Ministerului Justitiei pe langa Judecatoria Craiova si Tribunalul Dolj. Astfel, la finalul acestui curs, participantii vor fi capabili sa aplice metode alternative de rezolvare a conflictelor, pentru ca numarul proceselor ajunse in instanta sa se micsoreze, diferitele neintelegeri intre parti sa fie rezolvate pe cat se poate pe cale amiabila, fara ajutorul judecatorilor. Inscrierile la aceste cursuri se fac pana pe data de 4 iulie, locurile disponibile fiind in numar de 20, iar taxa de participare la curs este de 3.850 de lei, in care este inclusa taxa de examinare de 350 de lei. Insa, la aceasta taxa se vor adauga costurile de organizare a cursului (chirie sali, cazare si diurna formatori si personal administrativ) in suma de 1.650 de lei. Deci, costul total al acestor cursuri este de 5.500 RON, bani care trebuie depusi in contul Asociatiei Centrul de Mediere Craiova.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.