Social 19 Iunie 2008 03:29
Alpinistul Horia Colibasanu a scapat cu viata doar facand zilnic miscare in jurul cortului in care zacea colegul sau Inaki

Romanul povesteste cum, la 7.400 de metri altitudine, a vegheat la capataiul spaniolului Inaki Ochoa, unul dintre cei mai mari alpinisti ai lumii.

Horia Colibasanu (31 de ani) si spaniolul Inaki Ochoa de Olza (40 de ani) au inceput expeditia in Himalaya, anul acesta, pe 15 martie. La aproape doua luni si jumatate de catarare pe cel mai periculos varf din lume, Annapurna, o avalansa i-a surprins pe cei doi si au ramas blocati la o altitudine de peste 7.000 m.
Inaki nu a mai putut respira aerul rarefiat si pe 19 mai a suferit un atac cerebral. Patru zile mai tarziu a decedat. „Aveam degeraturi si a trebuit sa ne intoarcem. Atunci, in cort, am vazut ca e ceva in neregula cu Inaki, suferise atacul cerebral", spune astazi Horia.

„Cortul era ingropat in zapada"
Horia si Inaki au trecut prin momente cumplite, cu doar o jumatate de ciocolata pe zi si apa. „Am incercat sa fac tot ce s-a putut. Ni se termina mancarea, nici medicamente nu mai aveam, a fost cumplit.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.