Social 18 Iunie 2008 23:06
Gratarele bogate de la sfårsit de saptamåna sau serile in oras cu prietenii «la o bere» duc la aparitia kilogramelor in plus. Vara ii ingrasa pe romåni, iar nutritionistii recomanda sa måncam legume
Nutritionistii avertizeaza ca temperaturile ridicate de vara ne “ajuta” sa ne ingrasam. In mod normal, vara, romanii ar putea sa profite de varietatea de legume pentru a compensa lipsa acestora din alimentatia de pe timpul iernii, cand acestea au fost inlocuite cu mancarurile traditionale de sarbatori, foarte bogate in grasimi. Insa, odata cu venirea verii, in fiecare weekend, oamenii se refugiaza la gratar. Carne de porc, mici si carnaciori pe gratar, delicatese culinare foarte apreciate de romani si care sunt adevarate bombe calorice pentru organism. Conform obiceiului, gratarul trebuie sa fie cat mai plin, carne cat mai multa, de preferinta ceafa de porc, deci o masa cat mai bogata pentru a sarbatori iesirea in aer liber. Gratarele stropite din belsug cu bere si bauturi racoritoare, precum si iesirile zilnice din cercul de prieteni “la o bere” aduc pericolul kilogra-melor in plus, care apar pe nesimtite.

Desigur, cand caldura devine insuportabila, romanii nu-si refuza nici o inghetata sau un suc rece, astfel incat, in 2007, Romania era pe locul trei in Europa la rata obezitatii. Cele mai multe persoane nu constientizeaza riscul aparitiei kilogramelor in plus decat atunci cand perioada concediului se apropie si apar ingrijorarile cu privire la silueta pe care o vor expune la plaja. Conform obiceiului general, din acel moment incep cele mai drastice cure, care, de asemenea, reprezinta un pericol pentru sanatatea organismului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.