Social 18 Iunie 2008 23:05
Majoritatea firmelor care isi vor trimite reprezentanti la bursele locurilor de munca sunt din domeniile confectii, tricotaje, servicii, telefonie
40.000 de locuri de munca vor fi oferite romanilor din Italia si Spania care doresc sa se intoarca acasa. Bursele de locuri de munca vor fi organizate pe 21 iunie, la Torino, respectiv pe 28 iunie, la Alcala de Henares, in langa Madrid. Ciudat este ca, desi liderii patronatului din constructii se plang ca exista in sector un deficit de forta de munca de 350.000 de persoane, nici o firma din domeniu nu si-a manifestat, pana acum, dorinta sa participe cu stand propriu la vreuna din aceste burse.

Majoritatea firmelor care isi vor trimite reprezentanti in Italia si Spania pentru a convinge romanii sa se intoarca sunt din domeniile confectii, tricotaje, servicii, telefonie. Mihaela Matei, director in Ministerul Muncii, estimeaza ca numarul total al joburilor care vor fi oferite se va ridica la 20.000 pentru fiecare bursa. In acest numar sunt incluse ofertele firmelor si patronatelor care vor avea standuri proprii, dar si oferta generala a Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca. In privinta salariilor, Matei spune ca firmele nu au transmis informatii despre ofertele pe care sunt dispuse sa le faca, dar apreciaza ca salariul minim va porni de la 500 de euro.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.