Social 18 Iunie 2008 14:30
Un baietel de cinci ani din Petrosani a fost la un pas de a pieri intr-un incendiu astazi, dupa ce, incuiat de parinti singur in casa, s-a jucat cu chibriturile si a dat foc unui obiect, de la care a izbucnit apoi un incendiu, transmite NewsIn.

Minorul a fost inchis in apartament de catre parintii sai care au plecat la munca, iar copilul s-a jucat cu chibriturile si a dat foc unui obiect, pe care, de frica, l-a aruncat in cosul de gunoi din bucatarie. Imediat masca chiuvetei si restul obiectelor din apropiere s-au aprins. Focul a fost vazut de vecinii de apartament ai familiei copilului, iar acestia au dat imediat alarma, mai ales ca scara blocului s-a umplut de fumul inecacios ce iesea din apartament.

Pompierii din Petrosani ajunsi la fata locului au spart usa apartamentului dupa ce au aflat de la locatari ca in locuinta ar putea fi copilul si l-au gasit pe baiat, refugiat si extrem de speriat, in coltul uneia dintre camerele casei. Salvatorii l-au scos pe micut din locuinta cuprinsa de flacari, iar apoi au stins focul ce ameninta sa se extinda cu repeziciune.

„Sesizarea a venit prin 112, iar la fata locului a fost trimis un echipaj cu o autospeciala si un echipaj SMURD, insa nu a mai fost necesara interventia paramedicilor pentru ca la incendiu a ajuns si un echipaj al Ambulantei Petrosani. Copilul s-a jucat la propriu cu focul si a intrat in panica dupa ce a aprins un obiect. L-a aruncat in cosul de gunoi din bucatarie, iar flacarile s-au extins imediat la masca chiuvetei si la obiectele aflate in apropiere. Pentru a intra in locuinta s-a spart usa, iar copilul a fost gasit intr-o camera unde a fugit de foc. A fost salvat si preluat de medicii de la Ambulanta care l-au dus la spital pentru investigatii. Era putin intoxicat cu monoxid de carbon. Incendiul a fost stins repede”, declara capitanul Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri „Iancu de Hunedoara” din Petrosani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.