Social 17 Iunie 2008 02:52
Tinerii trebuie sa invete bine, sa-si controleze agresivitatea si sa respecte regulile pentru a intra in lot Cei mai talentati pot prinde un loc de juniori la cluburi cunoscute

30 de pusti cu probleme psiho-sociale din sectorul 6 si le rezolva jucand fotbal. Echipa „Vulturii Negri“ se intalneste la antrenament de doua ori pe saptamana. Pregatirea nu inseamna doar tehnici de dat cu sutul in minge, ci si metode de socializare, relationare cu coechipierii sau controlarea comportamentului agresiv. „Din punctul meu de vedere, este cel mai eficient program, care a dat cele mai bune rezultate pentru acesti copii, indiferent daca sunt romi, din centre de plasament sau doar au probleme cu scoala“, sustine Nicolae Gorunescu, preparatorul tinerilor.

Singura pedeapsa: nu joci
In echipa Vulturilor se lupta pentru a prinde un loc la competitii interne sau internationale, formate tot din copii asistati social. Cei care nu au rezultate bune la scoala, raman repetenti, recidiveaza in diferite forme de delincventa sau revin in strada nu prind un loc de titular. Pot veni la antrenamente, dar privesc de pe margine. „Am avut copii romi care nu iesisera nicodata din comunitatea lor, vorbeau tiganeste si au ajuns sa isi doreasca sa mearga la scoala sau sa invete o meserie ca sa se poata angaja.

Cand vin in echipa noi le facem un plan de scolarizare, le explicam regulile, dar lucram si cu familia. Sunt copii din anii trecuti care au reusit sa prinda un loc la echipa de juniori a unor cluburi cunoscute. Recidiva exista, dar rata e destul de mica pentru ca genul aceste de program prinde foarte bine. Ei oricum jucau mingea prin cartier, doar ca acum o fac intr-un mod organizat si au observat ca asta ii ajuta“, sustine Gorunescu.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.