Hotararea prin care se permite constructia cladirii de 26 etaje reglementeaza Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona Bulevardul Basarabia, din sectorul 3 al Capitalei.

In luna mai, municipalitatea a propus CGMB spre aprobare o hotarare similara, prin care se solicita modificarea PUZ pentru strada Brasov din sectorul 6. Respectiva hotarare, care ar fi permis construirea unui imobil cu 31 de etaje si 135 de metri inaltime, a fost insa respinsa de consilieri, deoarece, potrivit PUZ inca in vigoare, inaltimea maxima permisa in zona este de 100 de metri.

Propunerile de modificare a planurilor de urbanism zonal au venit in contextul in care, tot in luna mai, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a promis ca municipalitatea nu va mai da unda verde constructiilor cu inaltime mai mare de 45 de metri, pana la finalizarea studiului de altimetrie pe care autoritatile il vor efectua pentru Capitala.

Primarul general a mandatat Centrul de Planificare Urbana a Municipiului Bucuresti sa inceapa realizarea unui studiu de altimetrie, care, dupa finalizare, va fi supus dezbaterii publice si, ulterior, aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti CGMB. Studiul de altimetrie ar urma sa stabileasca daca si unde pot fi construite, in Bucuresti, cladiri mai inalte de 45 de metri, in functie de impactul arhitectural asupra zonei, dar si de unele criterii de utilitate cum ar fi asigurarea locurilor de parcare.