Social 16 Iunie 2008 05:33
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a inceput inscrieri in 16 noi gradinite ultramoderne din sectorul 3, desi nu sunt autorizate si nu au nici personal didactic

Primaria Sectorului 3 are in curs de finalizare 16 gradinite cu dotari de invidiat in care autoritatile au permis inscrierea a 2.100 de copii, desi lipsesc si educatoarele, si autorizatiile de functionare. Autorizatiile de functionare le da Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), pe baza unui dosar care demonstreaza indeplinirea unor conditii, iar Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) se ocupa cu angajarea de personal didactic.

„Este adevarat ca s-au facut inscrieri. Noi am facut adrese catre Ministerul Educatiei sa rezerve bani pentru personalul didactic. In vara aceasta vom incerca sa angajam educatori, iar ARACIP va merge sa le dea o autorizatie de functionare“, a declarat pentru Cotidianul Marian Banu, inspector de imagine al ISMB.

Noile gradinite au fost proiectate dupa cele mai moderne cerinte. Fiecare cladire este dotata cu adapost de protectie civila, bucatarie ultramoderna, calcatorie, sala de sport, sala de festivitati, cabinet de consiliere destinat educatorilor si cabinet medical.

„In curtea fiecarei gradinite exista cate un loc de joaca aprobat ISCIR (n.r. - care respecta normele europene de siguranta) si care ofera protectie de vatamare. Gradinitele au fost finalizate si predate la cheie Inspectoratului Scolar“, ne-a declarat Sebastian Stan, directorul de investitii din cadrul Primariei Sectorului 3.

Un raid pe la cateva dintre cele 16 noi gradinite arata ca inscrierile au inceput sa se faca inainte ca acestea sa fie finalizate. La Grupul Scolar „Nichita Stanescu“ muncitorii lucrau de zor la noua cladire. Vineri tasau pamantul din curte, pentru a amenaja spatii verzi. Muncitorii ne-au marturisit ca li s-a spus ca intr-o saptamana trebuie finalizate atat curtea, cat si gardul, urmand sa fie adus mobilierul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.