Social 13 Iunie 2008 15:24
In Italia tensiunea a atins cote maxime, in apropierea meciului cu Romania, mai ales din cauza temerilor privind aparitia unor manifestari xenofobe.

Pentru a evita acest lucru, la Roma a fost interzisa amplasarea ecranelor gigant in oras pentru urmarirea meciului. Tensiunea se regaseste si pe forumurile de internet populate de romani, unde de doua zile se vorbeste numai despre meciul de vineri, informeaza cotidianul La Stampa.

Romanii se sfatuiesc intre ei sa nu iasa pe strazi, pentru a evita eventualele manifestari violente impotriva lor. „Baieti, sa stam acasa. In seara aceasta se risca totul.” este un exemplu de mesaj care apare pe forumurile romanesti din Italia.

Forumurile de internet sunt pline de polemici intre romani si italieni, finalizate adesea cu injurii de ambele parti. In unele situatii se ajunge pana la a discuta despre invazia romanilor in Dacia, de acum 2000 de ani si despre faptul ca acum romanii sunt cei care invadeaza Italia.

Potrivit La Stampa, romanii din Italia sunt inspaimantati. Vor sustine echipa nationala de acasa, nu vor iesi in piete. „Patronii unor localuri de la Roma mi-au spus ca in seara aceasta mai bine stam in casa” a declarat Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia.

La Roma, a fost interzisa amplasarea unui ecran gigant pentru vizionarea meciului, de teama violentelor care ar putea aparea intre cele doua tabere. „Vroiam sa-l amplasam intr-o zona de la periferia orasului, dar am fost fortati sa renuntam si la aceasta idee” a spus Terteleac. „Comunitatea romana nu se simte in siguranta” a mai declarat acesta.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.