Social 14 Iunie 2008 13:08
Inspectia Sanitara de Stat din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica a Capitalei a dat amenzi in valoare totala de 6.500 de lei si trei avertismente, in urma controalelor efectuate la strandurile din Bucuresti, in perioada 4-6 iunie.
Au fost controlate patru stranduri si un bazin olimpic in aer liber, care functionau in perioada controlului. Principalele nereguli constatate au fost de natura igienico-sanitara, cum ar fi nefinalizarea lucrarilor de amenajare la nivelul bazinelor si grupurilor sanitare, neamenajarea corespunzatoare a ghenei de gunoi, neefectuarea normelor privind calitatea apei din bazine si lipsa materialelor pentru igiena individuala la grupurile sanitare.

Cele patru stranduri sanctionate, aflate in sectoarele 3, 4 si 6, au primit termene intre 4 si 15 zile pentru inlaturarea neregulilor.

Tot in aceasta perioada, strandurile din Bucuresti sunt controlate si de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Reprezentantii ANPC atrag atentia, in special, asupra faptului ca fiecare bazin trebuie sa aiba panouri de avertizare vizibile, pozitionate in punctele de maxima adancime a fiecarei zone si bine delimitate fata de trambuline sau alte platforme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.