Cele patru opere de arta au fost furate de trei oameni inarmati, a spus un reprezentant al secretariatului departamentului de Cultura al guvernului de la Sao Paulo, care este si responsabil al muzeului. Autoritatile au anuntat ca nu vor face nici un fel de comentariu, pentru a nu perturba ancheta. De asemenea, tot ca o masura de precautie, muzeul si-a inchis portile, se pare ca doar pentru azi.

Operele furate sunt "Minotaurul, bautorul si femeia"(1993) si "Pictorul si modelul" (1963) ale lui Picasso, "Femei la fereastra" (1926) al lui Di Cavalcanti si "Cuplu" (1919) al lui Segall.

Furtul in cauza aduce aminte de 20 decembrie 2007, cand "Portretul Suzannei Bloch" (1904) al lui Picasso, a fost furat din Muzeul de Arta din oras in acelasi timp cu furtul unei creatii a pictorului brazilian Candido Portinari. Estimate la 55 milioane dolari, cele doua tablouri au fost recuperate in mai putin de trei saptamani de politie si returnate Muzeului de Arta, care isi imbunatatise intre timp sistemele de securitate.