Compania a prezentat, joi seara, la Oradea, intregul proiect. La eveniment a fost prezent si regizorul Marian Crisan, castigatorul premiului Palm D’or de anul acesta. Filmul regizorului, premiat la Cannes, „Megratron” va fi primul care va rula in cinematografele The Light.

Fondatorul companiei, John Sullivan, a anuntat la Oradea ca inaugurarea face parte din campania de lansare in Romania a primelor cinematografe concepute pentru digital, din Europa. Cinematograful va fi gazduit de Tiago Mall, va avea opt ecrane si 1.100 de locuri. Acesta va permite o experienta audio vizuala diferita, datorita calitatii si claritatii exceptionale a redarii imaginii. „Dotarile 3D in toate salile sustin posibilitatea de a prezenta o multitudine de filme si un spectru larg de modalitati de divertisment, inclusiv concerte live, spectacole de moda si evenimente sportive, ca de exemplu meciuri de fotbal si curse de Formula 1”, a precizat John Sullivan.

De asemenea, The Light va organiza seri speciale pentru transmiterea live a unor spectacole de balet, opera sau concerte, din diferite colturi ale lumii. Cinematograful va avea si un cafe-bar. „Ne asteptam ca The Light sa fie o ancora de baza pentru Tiago Mall. Am gasit in Romania un interes pronuntat pentru film, care in combinatie cu o oferta spectaculoasa de cinema, poate fi adaptat intr-un program accesibil tuturor buzunarelor. Obiectivul nostru este de a avea cel putin 500.000 de spectatori anual”, a declarat Keith Pullinger, fondator The Light.