„Am onoarea sa raportez: in timpul actului sexual am folosit prezervativul, stiind ca nefolosirea lui ar putea conduce la aparitia unei boli cu transmitere sexuala!“ Asa ar putea suna raportul unui militar in termen la sfirsitul unui an de „instructie“ intr-ale contraceptiei.

Deoarece numai 16% dintre soldatii romani in termen au "raportat" ca stiu la ce riscuri se expun cind fac sex netrotejat, Fundatia Tineri pentru Tineri s-a aliat cu Directia Medicala a Ministerului Apararii Nationale in lupta impotriva ignorantei tinarului militar roman. Asa s-a declansat primul conflict intre dorinta de sex neprotejat a soldatului scapat in permisie si binefacerile folosirii prezervativului, propovaduite de specialistii programului. Si cum orice noutate trebuie sa vina mai intii de la cadrele superioare, s-a implinit deja un an de cind fundatia a instruit aproximativ 300 de ofiteri, asistente si medici militari, cu misiunea clara de a transmite mai departe cunostintele despre prezervativ si rolul lui in mentinerea unei armii sanatoase.

Tehnica de invatarea a fost, cum era de asteptat, proba practica. Dupa cum se spune intr-o depesa catre tara a fundatiei: "In cadrul sesiunilor, personalul MApN abordeaza, intr-o maniera relaxata, prietenoasa, problematica ITS&HIV/SIDA, prin studii de caz, discutii facilitate cu tinerii militari, chestionare si alte metode interactive de invatare". Pina la sfirsitul anului, 8.000 de militari vor fi invatat tehnica punerii prezervativului pe pix, cu speranta ca isi vor aminti de el si cind vor da cu nasul de adevarata proba practica. "Indicatorii proiectului urmaresc o crestere cu 20% a numarului de militari care raporteaza utilizarea prezervativului la ultimul contact sexual, precum si o crestere cu 30% a numarului celor care identifica corect trei riscuri ale sexului neprotejat", este dorinta initiatorilor cursului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.