Social 13 Iunie 2008 16:16
O educatoare de la o gradinita din Husi risca sa fie data afara din invatamant dupa ce a fost reclamata de mai multi parinti ca vine beata la gradinita, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit inspectorului pentru invatamantul prescolar de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, Loredana Roman, parintii copiilor de la grupa mica din cadrul Gradinitei nr. 7 Husi au facut o sesizare inca din luna decembrie anul trecut cu privire la comportamentul educatoarei.

"Parintii au sesizat faptul ca educatoarea Monica Ghiban obisnuieste sa vina bauta la gradinita. Directoarea gradinitei a mers in asistenta si a ajuns la concluzia ca educatoarea isi neglijeaza copiii din grupa si tipa la ei, pe fondul consumului de alcool. Pentru comportamentul neadecvat, educatoarea a primit avertisment. Cu toate acestea, ea a continuat sa vina la gradinita dupa ce a consumat bauturi alcoolice si a fost sanctionata si cu mustrare scrisa”, a declarat inspectorul pentru invatamantul prescolar, Loredana Roman.

Recent, educatoarea Monica Ghiban a venit in stare de ebrietate la gradinita si a provocat scandal. Directoarea unitatii a fost nevoita sa cheme politistii, care au testa-o pe educatoare cu fiola, dovedind ca aceasta consumase bauturi alcoolice.

Reprezentantii ISJ au inceput o noua ancheta la gradinita nr 7 Husi. "Se va forma o noua comisie care va analiza activitatea educatoarei. De data aceasta vom fi foarte radicali, deoarece nu este la prima abatare de acest gen. S-a demonstrat ca frecvent consuma bauturi alcoolice si pentru asta risca sa fie exclusa din invatamant. Nu este un comportament adecvat pentru un cadru didactic si mai ales ca are in grija copii de grupa mica, care sunt in pericol in preajma sa”, a declarat inspectorul general Florin Ciurariu.

Seful ISJ sustine ca acesta nu este singurul caz de acest gen din judet si ca toate cadrele didactice care vor fi surprinse baute la scoala vor fi aspru sanctionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.