Social 13 Iunie 2008 14:00
Peste 3.000 de elevi din toata tara au venit astazi in prima zi de completare a fiselor de admitere la liceu, la Scoala Sfintii Voievozi, singurul centru de inscriere din Bucuresti pentru copiii din provincie, informeaza NewsIn.

"Ii sfatuim pe elevi si pe parinti sa nu se grabeasca, pentru ca perioada in care se depun optiunile este pana pe 20 iunie. Nu este nevoie sa vina de la primele ore ale diminetii, sa stea noptile si sa astepte la coada, pentru ca au timp suficient. In fiecare an am fost pregatiti pentru a primi in jur de 3.000 de elevi din alte judete", spune inspectorul scolar general adjunct, Mihaela Florescu, prezenta la Scoala Sfintii Voievozi in prima zi a inscrierilor pentru admiterea la liceu.

Elevii din provincie care vor sa faca liceul in Bucuresti au fost sfatuiti de reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) sa opteze si pentru scolile de arte si meserii, cu specializari in domeniul serviciilor, transporturi, constructii, telecomunicatii, mass-media. "In prezent, acestea sunt oportunitati pentru elevi de a se califica in domenii foarte cerute pe piata muncii", a mai spus Mihaela Florescu.

Potrivit ISMB, liceele unde concurenta se anunta, si anul acesta, foarte acerba sunt cele la care ultima medie de admitere in 2007 a fost peste 9. Acestea sunt Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", unde, anul trecut, media ultimului candidat admis a fost 9,51, Colegiul National "Mihai Viteazul" - cu 9,48 ultima medie de admitere, Colegiul National Sf. Sava - unde ultimul candidat admis a primit 9,47, Colegiul National "Gheorghe Lazar" - cu 9,40 si Colegiul National Bilingv "George Cosbuc" - cu 9,1.
Ierarhia absolventilor claselor a VIII-a, in functie de media de absolvire a gimnaziului si cea de la tezele unice, a fost afisata, miercuri, pe site-ul www.admitere.edu.ro .

Potrivit metodologiei aprobate de ministerul Educatiei, in acest an, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la suta din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la suta din nota finala. Exceptie fac liceele sau clasele unde se sustin si probe de verificare a cunostintelor de limba moderna/limba materna sau probe de aptitudini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.