Primaria Capitalei anunta ca programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidenta a bucurestenilor a fost extins in zilele de sambata, 14 mai, intre orele 8:00 si 16:00, si duminica, 15 mai, intre orele 7:00 si 21:00.

Cartea de identitate se elibereaza pe baza cererii scrise a persoanei si a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, starii civile, cetateniei romane si a domiciliului.

Contravaloarea producerii si eliberarii cartii de identitate este de sapte lei si poate fi achitata la ghiseele birourilor de evidenta a persoanelor din sectoarele 1, 3 si 6, la unitatile C.E.C. din sectoarele 4 si 5 sau la oficiile postale, in cazul celor domiciliati in sectorul 2.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a expirarii termenului de valabilitate, cetatenii vor prezenta si un timbru fiscal in valoare de un leu, respectiv de patru lei in cazul pierderii, furtului, deteriorarii sau distrugerii actului de identitate.

Atunci cand nu pot fi prezentate anumite documente, cum ar certificatele de stare civila sau dovezile cu privire la domiciliu, se va elibera o carte de identitate provizorie, caz in care se vor depune trei fotografii 3/4 cm si taxa de un leu.

Cetatenii care si-au mutat domiciliul in alta localitate in perioada 1-15 iunie 2008 nu vor putea sa voteze la turul II al alegerilor locale, ca urmare a unei decizii BEC, atentioneaza Asociatia Pro Democratia (APD).