Social 12 Iunie 2008 03:08
Campania electorala are prioritate, insa Petre Toba, seful adjunct al IGP, promite ca imediat dupa febra turului doi de scrutin va incepe campania politiei rutiere „Viata are Prioritate”, de reducere a numarului de accidente de pe DN1, DN2 si DN7 - cele mai „criminogene” artere din Romania. Ingroziti de statisticile care arata ca, in primul trimestru din 2008, numarul de grav-raniti pe sosele a crescut cu 38,7%, iar cel de morti cu 14,3% comparativ cu anul 2007, politistii vor sa franeze, brusc, elanul soferilor indisciplinati prin masuri aspre
Radare in cascada, intariri de la „Ordine Publica“
In intervalul 16 iunie-16 august, pe cei 1500 kilometri, cat insumeaza DN1, DN2 si DN7, aproape ca se va dubla numarul radarelor si al politistilor care vor veghea traficul, agentii de la rutiera primind intariri din randul confratilor de la ordine publica, care vor fi degrevati de celelalte obligatii. Se vor monta radare in cascada si automobilistii surprinsi de radar ca au depasit viteza legala nu vor mai fi opriti de politisti, urmand sa primeasca amenda in plic, din dorinta de a se evita cat mai mult contactul direct al agentilor cu soferii.

Doar vitezomanii care pun in pericol siguranta rutiera vor fi trasi pe dreapta si li se va confisca permisul pe loc. Agentii de circulatie ii vor pandi in special pe TIR-istii de pe defileul Oltului care au prostul obicei al depasirilor neregulamentare, iar in judetul Buzau vor asana pietele agroalimentare care rasar spontan pe marginea soselei in mediul rural. In iulie-august, atentia se va concentra pe supraaglomeratia din judetele Bacau, Neamt si Suceava din cauza moldovenilor plecati la munca peste granite, care vor veni in tara sa-si petreaca concediul. Dependentii de viteza vor fi principalii vanati de politisti, deoarece in primul trimestru din 2008 s-a constatat ca numarul de accidente provocate de viteza excesiva a crescut ca pondere de la 17% la 24% din numarul total de accidente.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.