Social 12 Iunie 2008 02:10
Copilul din localitatea Tudora, judetul Botosani, care la varsta de sapte ani cantareste 100 de kilograme, a fost preluat de reprezentantii sistemului pentru protectia copilului, el urmand a fi internat la Centrul de Recuperare a Copiilor cu Handicap (CRCH)

El va fi inclus intr-un program special de recuperare in cadrul acestei institutii. Aici exista personal specializat si aparatura necesara pentru a urma un tratament prescris de medicul endocrinolog.

„Din cate se pare, copilul are sanse de a fi recuperat, dar trebuie sa urmeze un tratament prescris de medicul endocrinolog“, ne-a declarat Angela Curelariu, director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

In ultimele doua saptamani, copilul a stat internat la Spitalul de Pediatrie Botosani. Reprezentantii DGASPC au considerat insa ca el trebuie transferat o perioada la Centrul de Recuperare a Copiilor cu Handicap, timp in care specialistii de acolo vor incerca sa-l ajute sa mai slabeasca.

Parasit de mama
Baiatul nu-i va fi incredintat, deocamdata, mamei sale, mai ales ca aceasta si-a parasit, practic, copilul. Ea s-a mutat impreuna cu concubinul ei, in judetul Suceava. In aceste conditii, spun reprezentantii DGASPC, nu se pune deocamdata problema ca minorul sa se intoarca in familie. „Daca mama sa va dori sa-l ia acasa, vom face o evaluare sa vedem daca poate respecta conditiile pentru ca acest copil sa fie recuperat“, a spus directorul DGASPC, Angela Curelariu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.