Social 12 Iunie 2008 16:33
Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB) a decis astazi interzicerea dreptului de practica, timp de trei luni, pentru medicul chirurg si medicul anestezist, vinovati de operarea din greseala a unui copil la Spitalul Grigore Alexandrescu, relateaza NewsIn.

"Chirurgul Mihai Dumitriu si medicul anestezist Nicoleta Lazar, au fost suspedati ca membri ai Colegiului Medicilor pe o perioada de trei luni, ceea ce inseamna ca nu au voie sa profeseze ca medici in acest timp. Dupa aceasta perioada se pot reintoarce in functii", a precizat presedintele Comisiei de Disciplina a CMB, Alexandru Oproiu.

Ordinul Asistentilor Medicali din Bucuresti a propus, pe 30 mai, suspendarea, pentru sase luni, a dreptului de practica pentru asistenta Aurora Stefan, de asemenea vinovata de operatia gresita de apendicita, pe care un copil de noua ani a suferit-o la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Au mai fost sanctionati, in acelasi caz, directorul de ingrijiri al spitalului si asistenta sefa~, care s-au ales cu avertisment pentru lipsa de organizare la nivelul sectiei pe care o conduc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.