Social 12 Iunie 2008 12:51
Plafoanele pentru medicamente ale farmaciilor ar putea fi desfiintate de la 1 octombrie 2008, iar pacientii vor beneficia astfel de medicamente compensate si gratuite, nelimitatat, in orice zi a lunii, informeaza NewsIn.
"Eliminarea plafoanelor din farmacii va da posibilitatea oricarui cetatean sa se duca cu o reteta sa isi cumpere medicamentele in orice zi a lunii fara sa aiba grija ca dupa jumatatea lunii nu vor mai gasi medicamente", a precizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in cadrul Conferintei Nationale de Medicina, Farmacie si Afaceri.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca desfiintarea plafoanelor nu va duce la un abuz din partea pacientilor si a medicilor prescriptori deoarece, cu ajutorul sistemului informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate se poate verifica orice reteta prescrisa si codul numeric personal al pacientilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.