Social 11 Iunie 2008 15:48
Potrivit unui studiu sustinut de cercetatorii francezi, fumatorii de varsta mijlocie au probleme de meomorie mult mai pronuntate decat nefumatorii.

Analiza datelor colectate pe circa 5000 de britanici, la testele de memorie, rationament, vocabular si de vorbire fluent, arata ca fumatorii au avut rezultate mai slabe decat oameni care nu au fumat niciodata, relateaza yahoo.com

Ulterior s-a descoperit ca fumatorii de varsta mijlocie sufera de o multitudine de afectiuni fizice precum si de un declin mental sever, dupa cum este dementa. "Fumatul la varsta mijlocie este asociat cu deficitul de memorie si de declin in rationamentul abilitati", a descoperit Severine Sabia impreuna cu colegii ei de la Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala din Villejuif, Franta.

In comparatie cu fumatorii, oameni care au declarat ca au renuntat la tigari au fost mult mai probabil sa adopte comportamente mai sanatoase, cum ar fi consumul scazut de alcool, au devenit mai activi fizic si au adoptat o alimentatie mult mai sanatoasa bazata pe fructe si legume, noteaza Sabia in Archives of Internal Medicine.

De asemenea studiul a demonstrate cat de dificil este sa conduci un studiu de cercetare pe termen lung pe fumatori in conditiile in care mai multi fumatori decat nefumatori au refuzat sa dea testul de memorie din nou, sau nu au fost capabili de a fi retestati, in unele cazuri deoarece ei au murit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.