Social 11 Iunie 2008 13:27
Actrita Monica Ghiuta a dat in judecata Primaria Sectorului 5, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan, solicitand daune morale si materiale, dupa ce, luna trecuta, a fost atacata in fata locuintei sale de mai multi maidanezi, informeaza NewsIn.

Astfel, Monica Ghiuta solicita daune materiale de 150 RON, care ar reprezenta costul tratamentului pe care ea l-a suportat dupa ce a fost muscata de caini, si daune materiale de 10.000 RON, actiunea fiind depusa la Judecatoria Sectorului 5.

In actiune, avocatii de la Urban & Asociatii, societatea care o reprezinta pe Monica Ghiuta, arata ca pe 15 mai, actrita se afla in apropierea locuintei din sectoru 5 unde ea domiciliaza, cand a fost atacata de o haita de caini comunitari fara stapan.

Potrivit aceleiasi surse, actrita a fost salvata, "chiar de la moarte, avand in vedere varsta, puterea de a ma mai apara si rezistenta mea la atacuri de asemenea violenta", de un trecator care a si dus-o la spital pentru primele ingrijiri medicale.
Actrita Monica Ghiuta sustine, in actiunea formulata de avocatii sai, ca pe 20 mai s-a prezentat la Institutul de Medicina Legala de unde si-a scos un certificat medico-legal din care rezulta ca a avut nevoie de aproximatv noua zile de ingrijiri medicale.

Mai mult, aceasta sustine ca vaccinul antirabic pe care trebuie sa il faca ar reprezenta pentru ea un pericol, avand in vedere ca vaccinul ar fi "extrem de agresiv", consecintele asupra sanatatii, cu precadere asupra sistemului imunitar pe termen lung fiind grave.

Ghiuta si avocatii sai solicita instantei sa faca o adresa catre Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, prin care sa ceara acestora sa prezinte numarul persoanelor care au beneficiat de tratament antirabic in anul 2007 si in prima jumatate a anului 2008, asta pentru a evidentia faptul ca nu sunt cazuri izolate in care sunt oamenii muscati de canii pe care partile chemate in judecata trebuie sa ii stranga de pe strazile din Bucuresti.

Actrita acuza faptul ca Primaria Sectorului 5, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara stapan dau dovada de delasare si dezinteres in problema maidanezilor.

"Unde se vad banii mei din taxele si impozitele pe care le platesc? In beneficiul paratelor pe care nu le intereseaza de mine, in faptul ca desi Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan are artibutia de a amenaja spatii pentru cainii maidanezi pentru ca acesteia odata prinsi sa nu se mai intoarca pe strazi si sa muste, mutileze sau chiar sa omoare oameni, iar acesta nu isi indeplineste aceste atributii sau in faptul ca odata muscata ma bucur de tratament pe care trebuie sa il platestc.

Unde se vad banii mei din acest punct de vedere?", se mai intreaba Monica Ghiuta in actiunea depusa la Judecatoria Sectorului 5.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.