Sindicalistii de la Cartel Alfa sustin pozitia sindicatelor europene in privinta limitarii timpului de lucru saptamanal la 48 de ore. La aceasta ora normele europene nu prevad un numar maxim de ore de lucru pe saptamana, astfel ca fiecare tara membra a UE are propriile reglementari.

La intrunirea Consiliului de ministri ai UE de marti, 10 iunie, vor fi abordate subiecte legate de angajare, politici sociale, sanatate, printre acestea fiind analizate si propunerile de revizuire a Directivei timpului de lucru aprobate in 1993.

Confederatia Europeana a Sindicatelor, la care a aderat si Cartel Alfa, sustine doar propunerea de limitare a timpului de lucru la 48 de ore, dar este nemultumita de celelalte sugestii.

Astfel, Confederatia a trimis o scrisoare ministrului sloven al Muncii, care prezideaza sedinta Consiliului, in care precizeaza ca „aceste propuneri nu sunt in masura sa protejeze lucratorii impotriva pericolelor asupra sanatatii si securitatii pe care le presupun orele prelungite de lucru“.