Social 10 Iunie 2008 11:49
Un colt de rai in manile unor pacatosi. Primaru-i hot, iar preotul si directoarea scolii sunt niste alcoolici. Asa vorbesc locuitorii oraselului bihorean Sacuieni despre cei care le conduc destinele.

Oamenii povestesc ca primarul este dator vandut peste tot: la stomatolog, la magazinul de piese auto, dar si la restaurant. Preotul rateaza inmormantarile pentru ca prefera sa predice mai mult in pivnita cu vinuri. Este dispus chiar sa si dea cu sapa pentru un pahar-doua de bautura. Cat despre directoarea scolii, deseori se odihneste cu capul pe catedra, pentru ca ar fi prea obosita dupa intalnirea cu Bachus.

Primarul

Are datorii de acum 2-3 ani, 3 ani in august. Eu i-am cerut atunci, dar o zis ca o sa mi-i trimita, dar tot nu i-o trimis (...) Cum procedeaza? Pai merge, consuma si spune ca vine cu banii, dar nu mai vine niciodata", a declarat Natalia Sabie, proprietar restaurant.

O fosta colega a primarului, Emilia Redei, a declarat si ea ca acesta nu e obisnuit sa plateasca. "Nici la stomatolog nu a platit pentru ca spunea ca el este primul om din Sacuieni, e Dumnezeu", a mai spus ea.
Primarul insa neaga acuzatiile. "Asta nu cred, am fost acuzat, am fost verificat, altceva nu comentez", a declarat primarul Gyurcsik Zoltan.

La 10 kilometri distanta de Sacuieni este satul Cubulcut. Aici preotul si directoarea scolii sunt pe "prima pagina". Omul bisericii este zilier la enoriasi. Cat despre plata...banu-i ochiu dracului, asa ca se tocmeste pe altceva.

Am reusit sa dam de el. Insa preotul e zgarcit la vorba.
Cea care indruma pasii tinerilor din Cubulcut este mai vorbareata. Oamenii spun ca directoarei de la scoala din Sacuieni ii place la fel de mult alcoolul ca si parintelui.
"Va spun in fata tuturor, asta e imposibilitate. Eu am divortat din cauza alcoolului", a precizat Eva Olah, directoarea scolii.

Acum ca primul tur al alegerilor a trecut, oamenii din Sacuieni rasufla usurati. Au scapat de Gyurcsik Zoltan si nu le mai este frica sa vorbeasca. Asa am aflat ca edilul-dictator cum este descris a vandut 160 de hectare de teren, insa din comuna vecina. Adica in momentul de fata acelasi pamant are doua titluri de proprietate. Ce-i drept, unul dubios. S-a declansat si o ancheta penala in acest caz.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.