Social 10 Iunie 2008 10:55
Peste 1.000 de invitati au asteptat cu sufletul la gura sa vada in ce tara pleaca trofeul celei de-a saptea editii a Festivalului International de Film Transilvania, desfasurat la Cluj Napoca intre 30 mai si 8 iunie.

Raspunsul corect este Mexic, si asta pentru ca Trofeul Transilvania, in valoare de 10.000 de euro, oferit de Vodafone a fost castigat de singurul documentar selectionat in Competitia TIFF 2008, filmul “Shakespeare colt cu Victor Hugo/Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo”, regizat de debutanta Yulene Olaizula. Cel mai ravnit premiu al galei a fost oferit de Catherine Deneuve, invitata de onoare a TIFF 2008, care a urcat pe scena alaturi de Paul Markovits (Vodafone).

Celebra actrita franceza a fost si ea protagonista unui moment extrem de emotionant. Catherine Deneuve a fost recompensata la TIFF cu Premiul pentru intreaga cariera oferit unuei personalitati din cinematografia europeana.

Invitata speciala a editiei a saptea a Festivalului a primit diploma si trofeul TIFF de la actrita Maia Morgenstern. Actrita franceza s-a declarat impresionata de publicul clujean, cu care de altfel s-a intalnit si inainte de Gala de Inchidere TIFF, la Cinema Republica, la proiectia speciala a filmului lui André Téchiné, Vremuri schimbatoare/Les temps qui changent.

Tot un Premiu pentru Intreaga Cariera a primit la TIFF 2008 si indragita actrita Tamara Buciuceanu Botez. Celebra „Isoscel” a primit diploma si premiul oferit de catre Banca Transilvania de la actrita Luminita Gheorghiu, in ropotele de aplauze ale spectatorilor clujeni.

Zeci de alte celebritati au tinut sambata seara sa fie alaturi de premiantii si de invitatii speciali ai editiei a saptea a festivalului. Maria Popistasu, Florin Piersic Junior, Maria Dinulescu, Valentin Teodosiu, Dorel Visan, Mara Nicolescu, Marian Crisan cat si un invitat surpriza al festivalului, actrita Anca Thomas, sunt doar cativa din cei care au urcat pe scena Galei pentru a le inmana castigatorilor premiile TIFF 2008.

Festivalul International de Film Transilvania a batut in acest an record dupa record.

La editia care a stat sub semnul celebrului agent “Bond, James Bond”, au fost proiectate 200 de filme din 40 de tari. Cinefilii au umplut zlnic, pana la refuz, cele opt locatii ale festivalului.

Anul acesta, traditionalelor Republica, Victoria, Arta, Echinox li s-au alaturat Teatrul National, Galeria Muzeului de Arta, Enigma si, o premiera pentru Romania, un cinema Drive In, in parcarea de la Iulius Mall. Pana vineri seara, numarul total de spectatori a fost de 35.000. Circa 2.000 de cinefili si-au satisfacut curiozitatea si n-au ratat un film vazut din masina, la ineditul Drive In.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.