Ivan a fost atacat, inainte de miezul noptii, de mai multi necunoscuti, in fata unui bar din cartierul galatean Tiglina III fiind injunghiat cu un cutit de mari dimensiuni. Agresorii au disparut imediat. La scurt timp, locul crimei a fost inconjurat de luptatorii de la Detasamentul Politiei pentru Interventii Rapide (DPIR). De asemenea, peste o suta de persoane, foarte multe dintre ele facand parte din gruparea lui Marian Ivan, au sosit de asemenea la fata locului.

Victima a pierdut foarte mult sange si nu a mai putut fi salvata de medicii SMURD chemati sa acorde primul ajutor. Trupul neinsufletit a fost transportat la morga Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" din Galati, in vederea efectuarii necropsiei.

Politistii si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Galati au efectuat primele cercetari la locul faptei, insa au refuzat sa faca declaratii. Oamenii legii asteapta rezultatul raportului medico-legal.

Surse din anturajul lui Marian Ivan nu exclud posibilitatea ca acesta sa fi fost victima unui act de razbunare dictat de o banda rivala. Marian Ivan era cel mai cunoscut lider al lumii interlope din Galati, fiind suspectat ca avea conexiuni in diverse domenii la nivel local si ca era apropiat al unor lideri importanti ai lumii interlope din estul tarii.

Despre gruparea sa se spune ca percepe taxa de protectie. In trecut, Marian Ivan a avut mai multe conflicte cu legea, fiind arestat si condamnat pentru lipsire de libertate si vatamare corporala din culpa cu consecinte grave. De asemenea, el a fost invinuit de ultraj dupa ce a insultat, amenintat si lovit ageti de paza si politisti.