Pina nu demult unul dintre cei mai temuti lideri ai lumii interlope ai Capitalei, Dinu Stefan, alias "Fane Capatina", a fost prins de politisti, joi seara, la scurt timp dupa ce intepase pneurile unui autoturism pentru a fura poseta soferitei. Astfel, dupa ce a ispasit mai multe condamnari pentru furt de masini, calomnie si instigare la omor, acesta a ajuns sa fie retinut pentru o gainarie.

Fane Capatina a fost prins in flagrant de o echipa de politisti bucuresteni, care il supraveghea de mai mult timp. Inca de joi dimineata, Capatina si cei doi complici ai sai au fost urmariti de oamenii legii prin tot Bucurestiul. Cei trei au intepat pneurile a opt autoturisme aflate in trafic, incercind sa-i jefuiasca pe soferi. Dupa o zi de tentative nereusite, tilharii au pus ochii pe un Fiat Albea, la volanul caruia se afla o tinara. Fata a oprit intr-o benzinarie, iar unul dintre cei trei i-a intepat un cauciuc. Tinara si-a dat seama ca are pana, insa nu a oprit autoturismul pina in fata blocului unde locuieste. Aici si-a lasat poseta pe scaunul din dreapta fata si a coborit pentru a scoate ceva din portbagaj. In acel moment, Capatina si locotentii sai au actionat. Insa, temutul lider al lumii interlope a fost imediat capturat de oamenii legii.

Fane Capatina, unul dintre "greii" lumii interlope

Incepind din 1997, cind, impreuna cu fratele si cumnatul sau, a devastat un bar din Capitala si l-a injunghiat pe fotbalistul Laurentiu Lica, Fane Capatina a tinut ani la rind prima pagina a ziarelor. Si asta din cauza presupuselor sale legaturi cu personaje importante din politie, justitie si SPP.
Dupa ce a afirmat, chiar si in fata Comisiei de Abuzuri a Senatului, ca ar fi fost protejat de fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei, Gheorghe Mocuta, acesta i-a intentat lui Capatina un proces de calomnie. In urma actiunii, Dinu Stefan a fost condamnat la plata unei amenzi penale de zece milioane de lei.

Intre timp, ex-ministrul de interne Gavril Dejeu afirma ca temutul lider al lumii interlope ar fi avut legaturi strinse cu fostul sef al politiei romane, Pavel Abraham.
Condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru instigare la tentativa de omor si apoi la opt ani de inchisoare pentru furt de masini de lux, tilharie si vatamare corporala, Fane Capatina a stat dupa gratii numai cinci ani, beneficiind de mai multe intreruperi ale executarii pedepsei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.