Social 9 Iunie 2008 05:42
Un inginer agronom din Teleorman a fost ucis, in comuna Bujoreni, de elicea unui elicopter utilitar care i-a sectionat cutia craniana in timp ce decola de la sol

Moartea stupida a lui Ion Ionescu, 64 de ani, a ingrozit oamenii din zona, care nu-si pot explica asemenea drama. "Destinu’, maica", spune facandu-si cruce doamna Florica.

Zburase de zeci de ori cu elicopterul. Nu avea nicio teama. Spunea mereu ca daca e sa mori, mori oricum… Ziua de sambata a fost inca din zori o zi obisnuita pentru Ion Ionescu. A murit chiar in ziua in care se bucura enorm pentru fiul sau Silviu care luase masterul.

Impreuna cu grupul de muncitori pe care-i coordona, s-a dus la prasit de porumb. Aveau de terminat un lan de porumb. La ora 10.00, un elicopter utilitar Kamarov Ka-26 a inceput sa arunce erbicide impotriva plosnitelor pe o parcela de rapita alaturata. In miezul zilei, inginerul agronom si echipa sa s-au oprit din prasit si au stat la masa.

Ultimele cuvinte
„Fetelor, mergem cu un rand pana in capat si ne intoarcem, apoi putem sa plecam acasa", au fost ultimele cuvinte ale inginerului.

Femeile s-au intors la munca in zgomotul elicopterului care survola lanul de rapita. Cand au revenit, Ion Ionescu nu se mai vedea.

Au intrat in panica si au fugit la locul unde mancasera. Barbatul era intins pe jos, plin de sange, cu partea superioara a capului sparta. Au incercat sa-i faca respiratie artificiala. Prea tarziu insa! Murise…
Ingrozite, femeile au strigat ca elicopterul e de vina! Au ridicat bratele in sus spre cer, i-au facut semn pilotului sa coboare. In urma strigatelor lor si a bulgarilor de pamant pe care ii aruncau, elicopterul a aterizat la un kilometru de locul incidentului.

"Nu cred ca am fost eu, as fi simtit si un fir de pai de grau", le-a spus pilotul tarancilor infuriate. "Maica, pilotul e cunoscut ca ori de cate ori se urca la mansa, bea ceva", ne-au spus localnicele. De altfel, anchetatorii i-au luat probe de sange pilotului, urmand ca rezultatele sa fie facute publice zilele acestea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.