Si numarul vedetelor din lumea literaturii a fost in crestere. Curtea Veche i-a adus la Targul de Carte de la Romexpo pe Orhan Pamuk, scriitorul turc premiat cu Nobel in 2006, pe unul dintre cei mai cunoscuti autori maghiari contemporani, Peter Esterhazy, dar si pe scriitorii Andrei Kurkov (Ucraina), Irina Denejkina (Rusia), Andrei Codrescu, Alexandru Balasescu si Adrian Chivu.

Polirom a avut-o ca invitata pe Zeruya Shalev din Israel, iar editura Rao a prezentat-o publicului roman pe scriitoarea spaniola Julia Navarro. Editia a treia a Bookfest, care s-a incheiat ieri, se poate lauda cu un numar-record de scriitori straini care au dat autografe la standurile editurilor, cu peste 50.000 de tiluri noi pe raft, dar si cu un spatiu mult mai aerisit fata de cel de anul trecut (14.000 mp).

Lansarile elitelor literare
Ieri, scriitorul maghiar Peter Esterhazy a vorbit la standul editurii Curtea Veche despre cartea sa „Harmonia Caelestis", despre care spune ca „a fost scrisa destul de bine, iar daca am putin noroc, fiecare cititor, citind-o, isi creeaza propria carte".

Sambata, criticul Dan C. Mihailescu a prezentat volumul „Povesti de dragoste la prima vedere" al editurii Humanitas (de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Ioana Parvulescu si Nicolae Manolescu), pe care l-a numit „o suita de revelatii". Liiceanu a indemnat cititorii sa nu priveasca aceasta carte ca o antologie, ci mai degraba ca „un joc frumos".