Social 9 Iunie 2008 04:52
Cel mai mare furnizor de Internet broadband din Marea Britanie, Virgin Media, vrea sa le trimita mesaje de avertizare celor care isi insusesc ilegal muzica de pe net. O solutie buna, zic si romanii
De saptamana asta, Virgin Media le va trimite scrisori de avertizare utilizatorilor care descarca ilegal muzica de pe net, relateaza „The Independent“. Campania impotriva internautilor ilegalisti este derulata in cooperare cu Industria Britanica de Fonograme (IBF), care si-ar dori ca cei aproximativ 6,5 milioane de autori de furturi din proprietatea intelectuala din Marea Britanie sa fie deconectati dupa a treia avertizare.
Virgin Media spune insa ca nu vrea o vanatoare, ci o campanie de educare ce va dura 10 saptamani. Scrisorile din partea providerului vor fi insotite totusi de un avertisment scris din partea IBF, prin care destinatarii vor fi amenintati cu deconectarea si cu actiuni in justitie, in cazul in care continua download-urile ilegale.

Dan Popi, presedintele Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania, e convins ca asta e o masura care ar prinde bine si Romaniei: „Am putea sa aplicam si noi asta, nu cred totusi ca providerii ar merge pana la deconectare, pentru ca pentru ei banii primeaza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.