S-a aprobat construirea unui turn de 29 de etaje pe Calea Floreasca, iar Cișmigiul a scăpat de 4 turnuri de 30 de etaje.


Mandatul lui Adriean Videanu la București a fost presărat cu scandaluri legate de distrugerea spațiilor verzi și contruirea unor turnuri în centrul istoric al orașului.

Ștrandul Tineretului, salvat de Ordonanță

S-a început cu „Ștrandul Tineretului”. În 2005, Videanu a pus pe ordinea de zi a Consiliului General un Plan Urbanistic Zonal care permitea ridicarea unei construcții de peste 100 de metri, pe spațiu verde, în interiorul Ștrandului Tineretului. Asta în condițiile în care acest proiect nu avea avizul obligatoriu al Comisiei tehnice de urbanism. Consilierii municipali l-au aprobat fără rezerve, la pachet cu alte proiecte. Întâmplător sau nu, în spatele acestui proiect se află omul de afaceri Puiu Popoviciu. Mai mult, deși acest PUZ-a fost aprobat ilegal, prefectul Bucureștiului la acea dată, Mioara Mantale, nu a atacat în instanță hotărârea de consiliu, aceasta rămânând în vigoare până astăzi. Dacă ștrandul Tineretului a rămas întreg, acest lucru se datorează Ordonanței care interzice distrugerea spațiilor verzi, Popoviciu nemaiputând obține autorizație de construire.

Un petec de pământ – un bloc de 18 etaje

Un alt scandal important în care a fost implicat Videanu și care este copia trasă la indigo a scandalului Ștandul Tineretului este legat de un părculeț aflat la intersecția bulevardul Lacul Tei cu Barbu Văcărescu, chiar lângă parcul Circului. Aici, Consiliul General a aprobat construirea unui bloc de 18 etaje, deși Comisia tehnică de urbanism nu a avizat proiectul. Ulterior, când s-a aprobat construirea parcajului subteran de la Parcul Circului, a primit și acest proiect aviz favorabil.

Parcul IOR minus 12 hectare

De asemenea, Videanu a pus în posesie prin Legea 10, în mai 2005, o suprafață de 12 hectare din parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), suprafață cuprinsă între bulevardul Constantin Brâncuși, bulevardul Nicolae Grigorescu, strada Liviu Rebreanu și biserica de lemn din parc. Asta în ciuda faptului că exista o hotărâre de Consiliu general din 2004 prin care această suprafață este inclusă în parcul Alexandru Ioan Cuza, domeniu public.

Adio Pisaca Dornei

Tot în mandatul lui Videanu, Consiliul General a aprobat distrugerea parcului Prisaca Dornei, unde acum se construiește un cartier de vile.

Combinații în Parcul Tineretului

A urmat Pracul Tineretului. Consilierii municipali au aprobat pe ultima sută de metri schimbul de terenuri dintre municipalitate și Mărioara Micșuneanu, aceasta din urmă primind în locul terenului din mijlocul parcului o suprafață echivalentă de 20.000 metri pătrați la periferia acestuia, dar tot pe spațiu verde. Consilierii au fost obligați de instanță să voteze acest schimb deoarece aceeași judecătoare care i-a aprobat lui Costică Constanda să construiască blocuri cu 4 etaje în parcul Bordei, a dat o hotărâre definitivă și irevocabilă în acest sens. O mare parte din vină o poar¬tă însă și Consiliul General, deoarece în 2005 a aprobat un proiect de hotărâre prin care se aloca pentru despăgubirea persoanelor care aveau fâșii de teren în mijlocul parcului un teren tot în parc.