S-a aprobat construirea unui turn de 29 de etaje pe Calea Floreasca, iar Cimigiul a scpat de 4 turnuri de 30 de etaje.


Mandatul lui Adriean Videanu la Bucureti a fost presrat cu scandaluri legate de distrugerea spaiilor verzi i contruirea unor turnuri în centrul istoric al oraului.

trandul Tineretului, salvat de Ordonan

S-a început cu „trandul Tineretului”. În 2005, Videanu a pus pe ordinea de zi a Consiliului General un Plan Urbanistic Zonal care permitea ridicarea unei construcii de peste 100 de metri, pe spaiu verde, în interiorul trandului Tineretului. Asta în condiiile în care acest proiect nu avea avizul obligatoriu al Comisiei tehnice de urbanism. Consilierii municipali l-au aprobat fr rezerve, la pachet cu alte proiecte. Întâmpltor sau nu, în spatele acestui proiect se afl omul de afaceri Puiu Popoviciu. Mai mult, dei acest PUZ-a fost aprobat ilegal, prefectul Bucuretiului la acea dat, Mioara Mantale, nu a atacat în instan hotrârea de consiliu, aceasta rmânând în vigoare pân astzi. Dac trandul Tineretului a rmas întreg, acest lucru se datoreaz Ordonanei care interzice distrugerea spaiilor verzi, Popoviciu nemaiputând obine autorizaie de construire.

Un petec de pmânt – un bloc de 18 etaje

Un alt scandal important în care a fost implicat Videanu i care este copia tras la indigo a scandalului tandul Tineretului este legat de un prcule aflat la intersecia bulevardul Lacul Tei cu Barbu Vcrescu, chiar lâng parcul Circului. Aici, Consiliul General a aprobat construirea unui bloc de 18 etaje, dei Comisia tehnic de urbanism nu a avizat proiectul. Ulterior, când s-a aprobat construirea parcajului subteran de la Parcul Circului, a primit i acest proiect aviz favorabil.

Parcul IOR minus 12 hectare

De asemenea, Videanu a pus în posesie prin Legea 10, în mai 2005, o suprafa de 12 hectare din parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), suprafa cuprins între bulevardul Constantin Brâncui, bulevardul Nicolae Grigorescu, strada Liviu Rebreanu i biserica de lemn din parc. Asta în ciuda faptului c exista o hotrâre de Consiliu general din 2004 prin care aceast suprafa este inclus în parcul Alexandru Ioan Cuza, domeniu public.

Adio Pisaca Dornei

Tot în mandatul lui Videanu, Consiliul General a aprobat distrugerea parcului Prisaca Dornei, unde acum se construiete un cartier de vile.

Combinaii în Parcul Tineretului

A urmat Pracul Tineretului. Consilierii municipali au aprobat pe ultima sut de metri schimbul de terenuri dintre municipalitate i Mrioara Micuneanu, aceasta din urm primind în locul terenului din mijlocul parcului o suprafa echivalent de 20.000 metri ptrai la periferia acestuia, dar tot pe spaiu verde. Consilierii au fost obligai de instan s voteze acest schimb deoarece aceeai judectoare care i-a aprobat lui Costic Constanda s construiasc blocuri cu 4 etaje în parcul Bordei, a dat o hotrâre definitiv i irevocabil în acest sens. O mare parte din vin o poar¬t îns i Consiliul General, deoarece în 2005 a aprobat un proiect de hotrâre prin care se aloca pentru despgubirea persoanelor care aveau fâii de teren în mijlocul parcului un teren tot în parc.