Social 7 Iunie 2008 16:19
Societatile Nationale de Cruce Rosie din toata Europa cer Comisiei Europene sa elaboreze o directiva, care sa oblige soferii sa obtina, in urma unor cursuri de specialitate, un certificat valabil de prim-ajutor, pentru a reduce numarul de persoane ucise sau ranite in accidente rutiere, informeaza NewsIn.

Ideea a fost exprimata in cadrul unui curs interactiv, conceput ca un suport pentru Societatile de Cruce Rosie si pentru alte organizatii ce doresc sa implementeze programe de siguranta rutiera.

Programul „Campania de Siguranta Rutiera si Prim-ajutor a Crucii Rosii” include statistici si informatii referitoare la accidentele rutiere, dar si exercitii create pentru a creste responsabilitatea asupra sigurantei rutiere. Materialul contine si metode de instruire a copiilor intre 7 si 11 ani ,pentru a intelege pericolele traficului rutier si pentru a invata despre primul ajutor in situatii reale.

Prin ultimele patru campanii de siguranta rutiera, Societatile Nationale Europene de Cruce Rosie au contribuit la obiectivul Uniunii Europene de a reduce, pana in 2010, la jumatate numarul de decese pe sosele, prin cooperare cu diferite asociatii, scoli, autoritati locale, voluntari ai Crucii Rosii, Comisia Europeana si societati private.

Potrivit unui recent raport Eurostat, accidentele de trafic rutier in statele membre ale Uniunii Europene provoaca aproape 43.000 de victime anual si ranesc peste 1,8 milioane de oameni, reprezentand o pierdere de 160 miliarde de euro. „Incepand cu 2001, Societatile Nationale de Cruce Rosie, membre ale Uniunii Europene, au cotribuit la elaborarae bunelor practici de siguranta rutiera”, a declarat Luc Henskens, Directorul Biroului Uniunii Europene - Crucea Rosie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.