Presedintele Comisiei de investigatii, Laurentiu Dumitru, a confirmat intr-o conferinta de presa ca deplasarea macazului a fost cauzata de lipsa unui surub.

Ancheta privind accidentul feroviar de la Valea Calugareasca a fost declinata, la jumatatea lunii mai, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Procurorul care instrumenteaza cazul a declarat la acea vreme ca au fost audiati mecanicul locomotivei si victimele accidentului. In derularea anchetei, procurorii prahoveni au colaborat cu o comisie de cercetare formata din reprezentanti ai AFER, CFR SA, CFR Calatori.
Un tren de calatori a deraiat in judetul Prahova, cauzand moartea unei persoane si ranirea altor patru. Trenul de pasageri, care efectua o cursa pe ruta Ploiesti - Iasi, a deraiat la intrarea in gara din localitatea Valea Calugareasca, judetul Prahova, sambata, in jurul orei 17.00.

Citeste si:

In tren se aflau aproximativ 200 de pasageri. Se pare ca trenul accelerat 1661, care a plecat din Ploiesti Sud la ora 16.46 catre Iasi, a deraiat dupa ce a schimbat macazul. Locomotiva si primele doua vagoane au iesit de pe linie, dar nu s-au rasturnat, primul vagon fiind usor inclinat.