Social 7 Iunie 2008 14:37
Deraierea de la Valea Calugareasca a fost cauzata de lipsa unui surub al macazului. Concluziile raportului de ancheta au fost prezentate de conducerea CFR, informeaza Realitatea TV.

Presedintele Comisiei de investigatii, Laurentiu Dumitru, a confirmat intr-o conferinta de presa ca deplasarea macazului a fost cauzata de lipsa unui surub.

Ancheta privind accidentul feroviar de la Valea Calugareasca a fost declinata, la jumatatea lunii mai, Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Procurorul care instrumenteaza cazul a declarat la acea vreme ca au fost audiati mecanicul locomotivei si victimele accidentului. In derularea anchetei, procurorii prahoveni au colaborat cu o comisie de cercetare formata din reprezentanti ai AFER, CFR SA, CFR Calatori.
Un tren de calatori a deraiat in judetul Prahova, cauzand moartea unei persoane si ranirea altor patru. Trenul de pasageri, care efectua o cursa pe ruta Ploiesti - Iasi, a deraiat la intrarea in gara din localitatea Valea Calugareasca, judetul Prahova, sambata, in jurul orei 17.00.

In tren se aflau aproximativ 200 de pasageri. Se pare ca trenul accelerat 1661, care a plecat din Ploiesti Sud la ora 16.46 catre Iasi, a deraiat dupa ce a schimbat macazul. Locomotiva si primele doua vagoane au iesit de pe linie, dar nu s-au rasturnat, primul vagon fiind usor inclinat.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.