Social 7 Iunie 2008 13:45
Ministerul elen de Interne a suspendat ieri sapte ofiteri de la principala sectie de politie din Corint, inclusiv un ofiter de rang inalt, suspectati ca au batut si torturat un detinut roman, relateaza Kathimerini in editia online de vineri.

Un roman in varsta de 35 de ani, despre care se crede ca este handicapat mintal, a fost arestat luni dimineata in urma mai multor plangeri depuse de localnici, care spuneau ca acesta suna la usile lor si apoi fugea si ca ca ar fi dat foc unor mormane de iarba uscata in zona respectiva.

Aflat in custodia politiei, barbatul ar fi fost torturat si batut crunt de mai multi ofiteri. Detinutul urma sa fie transferat la inchisoarea Nafplion in cursul zilei de luni, insa a fost dus spre un alt loc si a fost batut din nou de patru ofiteri care se aflau cu el in duba politiei. Apoi ofiterii au plecat si l-au lasat sangerand si in stare de inconstienta.

Potrivit unui oficial al unitatii de afaceri interne a politiei, care ancheteaza acuzatiile, barbatul s-a aflat in stare comatoasa cateva ore. "Asteptam raportul medical, pentru a afla exact ce s-a intamplat", a declarat o sursa.

Romanul a fost descoperit marti dimineata de un muncitor langa o ferma, dar nu au fost facute publice detalii despre starea in care se afla.

Seful sectiei de politie - al carui nume nu a fost facut public - ar fi fost cel care le-a ordonat celor patru ofiteri sa-l lase pe roman pe drumul izolat, in loc sa il duca la inchisoare, asa cum ar fi trebuit. Subordonatii sai risca sa fie acuzati oficial de tortura, provocarea de rani grave si pentru ca au expus un detinut riscului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.