Videanu a anuntat ca primaria ar putea face un nou schimb de terenuri cu cei doi proprietari ai ultimei portiuni din parc, separata de public cu un imens gard.
Amenajarea parcului a costat municipalitatea 500.000 de euro. S-au plantat 2.000 de arbusti, 15.000 de flori, a fost implementat un sistem de irigatii subteran, s-au refacut aleile si „mobilierul de gradina”. In parc au fost adusi si opt pauni, o parte fiind primiti in urma unor donatii, iar altii achizitionati de municipalitate, dar si patru lebede negre. Parcul gazduieste si bustul scriitorului Marin Preda care, potrivit edilului municipal, nu are nicio statuie in Bucuresti.

„Scandalul de 5 ani“
Parcul a intrat in proprietatea omului de afaceri Costel Constanda, „via Satul Francez”. Constanda obtinuse in instanta retrocedarea a 3,3 ha de teren sub Satul Francez, dar, in anul 2003, primarul Traian Basescu i-a restituit in Bordei o suprafata egala, folosindu-se de unele prevederi ale Legii 10/2001. Numai ca, potrivit regulamentelor urbanistice din 2003, Constanda nu putea construi in parc mai mult de doua niveluri si nu putea ocupa mai mult de 15 la suta.

Au urmat cinci ani de scandaluri pana cand, pe 18 ianuarie 2008, consilierii majoritari ai PD-L au votat schimbul de terenuri, dandu-i inapoi lui Constanda bucata de Sat Francez si recuperand Bordeiul. Intre timp, insa, avand datorii mari la banca, omul de faceri vanduse o portiune de 5.000 de metri - suprafata care acum este imprejmuita. Teoretic, zona este inca in pericol de betonare. Pe finalul „Scandalului de 5 ani”, amenintati de instanta cu plata unor daune de 18 milioane de euro, consilierii municipali au aprobat un plan urbanistic prin care i se permitea lui Constanda sa construiasca blocuri in parc.