Social 5 Iunie 2008 02:21
Agresorii familiali ar putea fi obligati sa pastreze distanta fata de victimele lor si sa mearga la tratament

Senatorii au adoptat ieri un proiect de modificare a legii privind prevenirea si combaterea violentei in familie prin care se introduce, in premiera in Romania, ordinul de restrictie, ca masura de protectie a victimelor violentei domestice.

Astfel, daca pana acum un agresor putea fi obligat de instanta doar sa paraseasca domiciliul victimei, restrictia ar putea sa mearga pana la interdictia de a avea orice fel de contact cu victima: telefonic, prin corespondenta sau orice alt mod, potrivit proiectului celor 36 de senatori si deputati.

In plus, textul adoptat de senatori, cu amendamentele comisiei de munca, prevede si obligatia agresorului de a urma un program de reintegrare sociala, prin centre de asistenta a agresorilor familiali.

Insa plenul Senatului a eliminat din proiect propunerea ca agresorul sa pastreze distanta minima de 200 de metri fata de persoana vatamata, de domiciliul si locul de munca al acesteia, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.